Пороен дъжд потопи Криводол. Пътят за Враца е непроходим. Шофьори алармират,

...
Пороен дъжд потопи Криводол. Пътят за Враца е непроходим. Шофьори алармират,
Коментари Харесай

Воден ад: Порой потопи Криводол, улиците се превърнаха в реки

Пороен дъжд потопи Криводол. Пътят за Враца е непристъпен. Шофьори сигнализират, че в местността „ Леонкевото “ са се образували езера на шосето. На места водата стига до колене. 

Автомобилите са блокирани и не могат да преминат. 

Временно е ограничeно придвижването по път III-101 Враца - Криводол заради наводнени пътни сектори, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ". Трафикът се пренасочва по следния обходен маршрут: път II-15 Враца - Борован - път II-13 Борован - Криводол и назад или  път I-1 Враца - Краводер - път III-1302 Краводер - Криводол. Водачите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост.

Тежко е ситуацията и в самия Криводол. Улиците са превърнати в реки.

Стигна се до доста рискова обстановка - трима се нуждаят от помощ, поради препълнен дребен язовир край Криводол. Дежурният в Общинския съвет за сигурност в града заяви, че след падналия мощен дъжд през последния час водоемът е излязъл от коритото си и е наводнил някогашен железен завод, намиращ се в края на града.

За блокираните там хора към този момент е известена Регионалната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".



Реките в общината са покачили равнищата си, само че са си в коритата, язовирите също са под надзор, заяви още дежурният.

Частично бедствено състояние беше оповестено във врачанското село Лиляче, оповестиха от общинската администрация.

Проливният дъжд наводни къщи и пътни артерии в селото. Кризисният щаб на Община Враца разгласи отчасти бедствено състояние в обитаемото място.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР